Besøgende
91
Artikler
90
Link
138

13. månedsrekord i træk

Københavns Lufthavn rundede 1,9 mio. passagerer i april og satte dermed 13. månedsrekord i træk. Det er de internationale passagerer samt den vigtige transfertrafik der fortsat står for væksten. I 2012 er passagertallet steget med hele 6 procent.

1.919.884 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i april, hvilket er en stigning på 5,0 procent i forhold til samme måned i fjor.

 

Cimber Sterlings konkurs

”Transfertrafikken er fortsat med til at trække væksten, men Cimber Sterlings konkurs viser, hvor følsom denne trafik er. Både indenrigstrafikken og den vigtige feeder-trafik vil blive berørt af konkursen.

 

Påsken 2012 trak ned i april

Påsken påvirkede trafiktallene i negativ retning, idet de store afrejsedage op til helligdagene i år lå i marts. Det var medvirkende til, at antallet af afgående passagerer blot steg 2,5 procent i april, og charter faldt med 11,6 procent. Kigger man på marts og april under ét, lå trafikvæksten på 6,1 procent.

Læs mere på www.cph.dk

 

 

Billige flybilletter til Rom fra Odense Lufthavn

Odense Lufthavn får nu for første gang muligheden for at tilbyde rejsende fra lufthavnen flybilletter Rom – Italiens skønne, historiske hovedstad.

Det er med stor glæde, at Odense Lufthavn, i samarbejde med det fynske rejseselskab Gislev Rejser, nu kan tilbyde rejsende fra lufthavnen returbilletter til Rom uden at skulle købe en samlet rejsepakke. Muligheden er opstået i kølvandet på Cimber Sterlings konkurs, som har givet Gislev muligheden for at omrokere deres rejseprogram. Det kommer til at falde ud til Odense Lufthavns fordel således, at lufthavnen har grebet chancen, og udover det faste rejseprogram nu også kan tilbyde Rom som rejsedestination og dermed tiltrække en helt ny type kunder.

rom-caracallas-termer

Det er som sagt Gislev, der tilbyder flybilletterne, hvor man med returbilletter og forplejning i flyet kan nyde 8 dejlige feriedage i Rom.

Lufthavnschef Peter Høgsberg udtaler: "Fra lufthavnen glæder vi os til at kunne tilbyde flybilletter til Rom, hvor man kan nøjes med billetten og ikke nødvendigvis behøver at købe en samlet rejsepakke. Det bliver spændende at se, om det bliver en succes. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste for at fange det nye kundesegment, som vil medfølge."

Den første afgang bliver den 27/5–2012.

Læs mere på www.odense-lufthavn.dk

Cimber påvirker Billund negativt

Færre passagerer benyttede Billund Lufthavn i maj 2012 sammenlignet med maj 2011.

223.796 passagerer benyttede lufthavnen, hvilket er 6,5 færre rejsende.

"Den primære årsag til nedgangen er Cimber Sterling’s konkurs den 3. maj. Konkursen betød, at ruterne til København, Oslo, Stockholm og Bergen ikke længere blev betjent med deraf følgende fald i antallet af passagerer i lufthavnen."

Manglende flyvninger mellem København og Billund har medført en tilbagegang på denne rute med 93,7%. Lufthavnen forventer, at indenrigsruten genåbnes indenfor den nærmeste fremtid.

 
Top 5 udenrigsruterne var i maj måned:

1. Amsterdam
2. London
3. Frankfurt
4. Oslo
5. Paris

Top 5 charterdestinationerne i maj måned så således ud:

1. Antalya
2. Palma de Mallorca
3. Chania
4. Rhodos
5. Milas

 

Kilde: Billund Lufthavn

Cimber konkurs rammer også Århus Lufthavn

Århus Lufthavn oplever igen fremgang på udenrigsruterne. En fremgang på 10,5 procent er dog ikke nok til, at opveje Cimber Sterlings konkurs og dermed mindre indenrigstrafik. Indenrigstrafikken gik tilbage i maj med 25 procent.

Cimber Sterlings konkurs påvirker lufthavnen negativ på indenrigsflyvningen og feriecharter. SAS har dog været hurtige til, at lukke de værste huller efter Cimber Sterling.

"Konsekvensen af ovennævnte to forhold er, at vi i Aarhus Lufthavn på den korte bane står med nogle store udfordringer, dels med hensyn til at fylde hullerne i trafikprogrammet, dels med at tilpasse omkostnings strukturen til det nye - og forhåbentligt midlertidigt, lavere aktivitetsniveau."


Kilde: Århus Lufthavn, Passagerstatistik maj 2012.

Flere flyrejsende i 1. kvartal 2012

1. kvartal 2012 bød på en svag stigning i antal passagerer der rejste fra en dansk lufthavn. Stigningen skyldes flere rejsende på internationale destinationer.

Internationale ruter, afrejsende fra danske lufthavne
1. kvartal 2011: 5236
2. kvartal 2012: 2664

National rutetrafik
1. kvartal 2011: 591
2. kvartal 2012: 548

Charter- og taxitrafik
1. kvartal 2011: 352
2. kvartal 2012: 343

Tallene og diagrammerne viser med al tydelighed, at den internationale flytratrik er dominerende i det samlede billede af flyrejsende.

flyrejsende-forste-kvartal-2011-2012

Langt den meste internationale trafik går via København, der er mere 10 gange større end Billund som nr. 2.

Kilde:
Nyt Fra Danmarks Statistik
Nr. 269, 21. maj 2012