Besøgende
91
Artikler
90
Link
138

Joomla 3.0 kommer

Joomla CMS Version 3.0 er planlagt til udgivelse i september. Hvis du gik glip af det, besluttede vi at flytte CMS udgivelser til september og marts (i stedet for januar og juli), og derfor September release dato. Version 3.1 vil følge i marts 2013, med version 3.5 i september 2013.

Version 3.0 er vores første store frigivelse under tidsbaseret release cyklus som blev vedtaget i januar 2011. Som sådan udgør en spændende udfordring for samfundet og ledelse - kan vi udrulle en større udgivelse på et forudsigeligt tidsplan?

Der er også et meget vigtigt punkt at huske på: version 3,0 er ikke for alle. Joomla 2.5 er på lang sigt-support (LTS) løsladelse, og de fleste fabrikker kører nu 2,5 vil sandsynligvis ønsker at bo på 2,5, før version 3.5 er til rådighed i september 2013. Version 3,0 er en del af standard støtte (STS) cyklus (sammen med 3.1), og er for folk, der har brug for de nye funktioner, eller som bare gerne være på forkant. Alle brugere af 3,0 forventes at opdatere til 3,1 og 3,5, når de er frigivet.

Hvilke nye funktioner vil være i version 3,0?

Selvfølgelig svaret afhænger af, hvilke nye funktioner er klar i tide til udgivelse. Så vi vil ikke vide med sikkerhed, før vi er meget tættere på udgivelsesdatoen. Af denne grund er der intet omtalt her sikret. Må ikke vred på forfatteren, hvis tingene ikke går som forventet!

Med alt dette i tankerne, er her en kort diskussion af, hvad vi tror og håber vil være i 3,0. Dette er baseret på arbejde, der er undervejs, og arbejde, der er planlagt.
Ny Markup og UI Baseret på bootstrap

Den mest synlige ændring i version 3,0 forventes at være den nye markup og UI, baseret på Bootstrap HTML / CSS / JS rammer fra Twitter. Målet for denne ændring er at give et standard sæt af UI "widgets", der muliggør udvidelse udviklere og skabelon udviklere til at arbejde fra det samme sæt af markup-standarder. Dette vil tillade udvidelse udviklere at fokusere på funktionalitet og skabelon udviklere til at udvikle skabeloner, der arbejder uden ændringer på tværs af flere udvidelser. Den Bootstrap rammer er baseret på jQuery JavaScript rammer. Derfor, som en del af denne ændring, er Joomla 3,0 forventes at omfatte jQuery. Mootools vil fortsat indgå som godt.

Brug Bootstrap betyder, at HTML-markup for de centrale udvidelser vil ændre sig. Det betyder, at skabeloner skrevet for version 2,5 formentlig vil kræve visse ændringer for at arbejde med 3,0. Vi håber, at disse er relativt enkle, og vi planlægger at have denne veldokumenteret. Vi håber også at tilbageføre bootstrap ændringer til version 2,5. Hvis dette sker, så skabeloner kunne være skrevet til at arbejde både for senere 2,5 versioner og version 3,0.
Platform Version 12,2

På dette tidspunkt, er det planen at bruge version 12,2 af Platform for version 3,0. Denne platform version forventes at omfatte klasser til at støtte en ny samlet indhold model (UCM) og vil også omfatte en forbedret model-view-controller (MVC) struktur. Disse nye klasser vil ikke blive brugt i de centrale komponenter til version 3,0. De vil dog være til rådighed for udvidelse udviklere at begynde at bruge. Det forventes, at centrale komponenter vil blive ændret til at bruge den nye platform klasser for CMS-version 4,0.

Som en del af denne, vil en række klasser, der i øjeblikket er i platformen (biblioteker / Joomla mappe) blive flyttet til CMS (biblioteker / cms mappe). Dette bør være gennemsigtig for udvidelser, der bruger API til at indlæse disse klasser.
Andre ændringer?

Hvis nyere historie er en guide, vil der sandsynligvis være nogle andre ændringer, at "snige" i version 3,0. Nogle mulige områder, der kan forstærkes omfatter Smart Search, multi-site, SQL performance, og støtte til PostgreSQL. Som med de tidligere ændringer, er ingen af disse garanteres. Kun funktioner, der er klar til at gå fra cut-off dato vil blive inkluderet.
Opdater Proces og bagudrettet kompatibilitet

Målet for version 3.0 skal være så bagud kompatible som muligt. Det forventes, at de fleste version 2.5 forlængelser, bortset skabeloner, vil arbejde med lille eller ingen ændring i version 3.0. På grund af de HTML-kode skifter fra flytningen til bootstrapping, vil skabeloner sandsynligvis kræve visse ændringer. Det bliver tydeligere, når vi kommer tættere på at frigive.

Opdateringen fra 2,5 til 3,0 skal være automatisk og enkle, svarende til tidligere opdateringer. Brugere kan vælge på et site-by-site basis, om at have de automatiske opdateringer kigge efter LTS-udgivelse opdateringer (standard) eller STS frigive opdateringer. Afhængigt af dette valg, vil forskellige opdateringsmeddelelser vise, når du logger ind i den administrative back slutningen af webstedet.
Systemkrav

Version 3,0 kræver PHP version 5,3 og MySQL version 5,1 (med MySQL 5,5 anbefales). Vi vil fortsætte med at støtte Microsoft SQL Server, og forhåbentlig vil tilføje PostgreSQL support. Desuden er det blevet foreslået at falde af den gamle mysql føreren PHP og kræver anvendelse af nyere MySQLi føreren. Endelig foreslås det at kræve InnoDB motoren indeni MySQL. InnoDB kræves for nogle af de nye platform tabeller. Ingen af disse ændringer skulle give problemer for værter, der tilbyder up-to-date softwareversioner. Desuden vil det være i hvert fald september 2013, før den eksisterende sites bliver nødt til at opdatere til version 3.
Vigtige datoer

Fordi Joomla CMS er en tidsbaseret release cyklus, vi er nødt til at være streng omkring cut-off datoer. Her er de foreslåede datoer:

Juli 1: Version 3.0 alpha pakke. Dette er primært til afprøvning af tredjeparts udvidelser efter flytningen af platformens filer til CMS mappen. Funktioner behøver ikke at være klar inden da, men de kan inkluderes hvis de er klar.

August 1: Version 3.0 beta pakke. Dette bør indeholde alle de funktioner, der vil være i version 3,0. For at dette kan ske, alle 3,0 funktioner skal være klar til at flette før denne dato.

September 1: Version 3.0 RC1. Dette burde være meget tæt på en endelig frigivelse.

September 15: Version 3.0.0.