Besøgende
91
Artikler
90
Link
138

Danmark fisker ål, andre lande beskytter

"Danmark er sammen med Sverige på kritisabel kurs, når det gælder beskyttelsen af den stærkt truede ål" skriver Danmarks Naturfredningsforening. Sammen med svenskerne fisker vi nemlig de ål, som de øvrige Østersølande arbejder for at bevare. 11 miljøorganisationer i 10 Østersølande har derfor i dag (den 19/6 2012) sendt en appel til den danske og den svenske fiskeri og miljøminister om at sætte en stopper for

Ålen er stærkt truet og 99 procent af bestanden skønnes udryddet*. Det Internationale Havforskningsråd, ICES, har gennem flere år anbefalet et fuldt stop for ålefiskeriet. det ødelæggende fiskeri.

Verdens mest truede fiskeart

Fakta: Ålebestanden er nede på omkring 1 procent af hvad den tidligere udgjorde – det gør den europæiske ål til en af verdens absolut mest truede fiskearter. Derfor har det internationale havforskningsråd ICES i de seneste mange år anbefalet et total stop for ålefiskeri, men det råd har EU's fiskeriministre altså ikke fulgt.

Læs mere på dn,dk, http://dn.dk/Default.aspx?ID=31641 eller på www.ices.dk

* European eel: State of the stock. The available information indicates that the stock is at an historical minimum in most of the distribution area and continues to decline.

Kilder: Danmarks Naturfredninsforening og ICES